telefoon / 020-7076451         email /

Compositing

terug

Compositing wordt gebruikt om verschillende beeldelementen samen te voegen tot een geheel. Je zou het kunnen vergelijken met het digitaal bewerken van een foto met photoshop. Rudimentair verschil is echter dat het hier bewegend beeld betreft.

Het meest bekende voorbeeld hiervoor is het draaien van een persoon voor een blauw of groen scherm. De egale kleur achter het personage kan verwijderd worden waarna deze persoon naadloos in een andere omgeving geïntegreerd kan worden.

Compositing is echter nog een stuk breder dan het hierboven beschreven voorbeeld. Vaak gaat het bij compositing om de integratie van verschillende soorten elementen. Denk daarbij aan integratie van 3D beelden uit een computer in combinatie met los gedraaide elementen als rook of vuur met een stuk decor dat op zijn beurt weer los gedraaid is als miniatuur. Compositing zorgt er dan voor dat het eindresultaat een geloofwaardig geheel vormt zonder dat de kijker in de gaten heeft dat hij naar een gemanipuleerd beeld aan het kijken is.

wat we doen